Over ons

Wij heten u van harte welkom op onze mooie camperplaats gelegen in het Westerkwartier op de grens van Groningen en Friesland. Geniet van de rust in een natuurlijke omgeving met vrij uitzicht. Op ons terrein zijn 12 ruime verharde plaatsen aangelegd en zijn de basisvoorzieningen voor de zelfstandige camperaar aanwezig. We hebben geen toiletten en douches maar uiteraard wel goede voorzieningen om uw cassette toilet te legen en te reinigen.

Door de centrale ligging tussen vele recreatiemogelijkheden is de Kleine Molenpolder een prima uitvalsbasis om het Westerkwartier op de fiets of wandelend te ontdekken. De omgeving combineert rust en ruimte tot een plek om te onthaasten en om even te ontsnappen uit de dagelijkse bezigheden.

Samen met onze kinderen wonen wij bij de camperplaats en zijn wij regelmatig te vinden op het terrein. Spreek ons gerust aan als u vragen heeft, wij voorzien u graag van tips en informatie.

Video gemaakt door On Camper Tour

De Kleine Molenpolder van Havinga fuseerde samen met waterschappen De Tenten en een naamloos poldertje ten zuiden van de Haaimatsloot tot de Zuidpolder, eveneens een voormalig waterschap in de provincie Groningen.

Het waterschap was gelegen ten zuiden van Grootegast (de N980), tussen de Harkereed en het Langs- of Wolddiep. De zuidgrens was de Leidijk en de Hooiweg in Lucaswolde.

Deze Zuidpolder ging samen met de Polmapolder in 1958 op in het waterschap Westerdeel-Langewold. Het gemaal staat bij de T-splitsing van de wegen De Tenten en Zandbalk en slaat uit op de Grootegastemertocht. Het gebied wordt sinds 2000 grotendeels beheerd door het Wetterskip Fryslân.

Bron: Wikipedia

                             

Translate »