Omgeving

Camperplaats De Kleine Molenpolder bevindt zich in het Westerkwartier (in de streek zelf: Westerkertier) in het zuidwesten van de provincie Groningen. Het was tot 1798 een van de ‘kwartieren’ (districten) waarin de Groningse Ommelanden bestuurlijk waren verdeeld en bleef sindsdien als streek bekend. Sinds 2019 valt de streek vrijwel samen met de gelijknamige gemeente. Het gebied wordt begrensd door de Lauwers (tevens de grens met Friesland), Drenthe, het Reitdiep en de stad Groningen.

Landschappelijk is het Westerkwartier te verdelen in een noordelijk deel en een zuidelijk coulissenlandschap, dat zich kenmerkt door houtwallen. Dit, op zandgrond en ontgonnen hoogveen gelegen, deel lijkt op de aangrenzende Friese Wouden. Hier liggen de lintdorpen Marum en Grootegast die de oude zandruggen volgen.

Bron: Wikipedia

Het Zuidelijk Westerkwartier staat bekend om zijn veelzijdige fiets- en wandelpaden, activiteiten en cultuurhistorie. Voor ieder wat wils, in- en ontspanning, kunst en cultuur, eten en drinken en bedrijvigheid.
Op fietsafstand is openluchtzwembad De Woldzoom gelegen en in Niekerk vindt u overdekt zwembad Eekeburen. Ook zwemplas Strandheem in Opende is vlakbij. In de dorpskern van Grootegast vindt u leuke winkels en kunt u prima terecht voor de dagelijkse boodschappen en voor een hapje of drankje. Elke vrijdagochtend is er markt op het Marktplein.
In de buurt van camperplaats De Kleine Molenpolder bevinden zich een aantal geocaches waardoor De Kleine Molenpolder een prima uitvalsbasis is voor geocaching.
In onze informatiekast vindt u folders over de omgeving en een aantal fiets- en wandelroutes om te lenen.

Een greep uit de natuur en cultuur rondom De Kleine Molenpolder: